Voor op tafel

Winterse stamppot met pastinaak en wortel

De donkere, koude dagen vragen om een stevige maaltijd: een hutspot of stamppot. Stamppot is een typisch Hollands gerecht en het stamt uit de Middeleeuwen. Veel heb je er niet voor nodig (aardappelen en wintergroenten), je kunt er álle kanten mee op en het is makkelijk te bereiden. Dichterbij de Boerderij trakteert je op een recept voor een traditionele stamppot met wintergroenten!

Ingredienten (4 personen)
  • 600 gr pastinaak
  • 600 gr wortel
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theel tijm
  • 2 eetl mosterd
  • Scheutje melk
  • 20 gr boter
Bereiding
Schil de pastinaken en de wortels en snijd ze in stukjes. Kook ze in 20 -25 min in een ruime hoeveelheid water met een snufje zout gaar. Snipper ondertussen de uien en knoflook. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui en knoflook bruin. Voeg de tijm toe aan de uien en bak even mee.
Giet de wortels en pastinaken af en doe ze terug in de pan. Stamp ze fijn en voeg de mosterd en het uienmengsel met de boter en vocht uit de pan toe. Schenk een beetje melk erbij totdat de stamppot lekker smeuïg is. Breng eventueel nog wat op smaak met peper en zout. Lekker met een rookworst of gehaktbal.

verras me met nog meer

Inspiratie

Voor op tafel

Snoepen als een koning: maak je eigen oranje tompouce

Lees verder
Voor de familie

Win 2x2 tickets voor Animal Event 2024

Lees verder
Voor op tafel
bieten biet rode biet gezonde groente

5 seizoensgroenten van april: lente op je bord!

Lees verder