Vier de herfst met pompoensoep!

De bomen kleuren rood, oranje en geel, de blaadjes beginnen langzaam te vallen: hoera, het is herfst! 

De redactie van Dichterbij de Boerderij geniet met volle teugen van de herfst: halloween, boswandelingen en de verschillende soorten knollen, kolen en pompoenen bij de boerderijwinkel. Vanavond staat er pompoensoep op het menu!

Ingrediënten

Bereiden

Stap 1 – snijd de pompoen

Haal een lekkere grote, oranje pompoen bij de boer (of in de supermarkt). Snijd de pompoen thuis in parten, verwijder de schil, de zaden en draderige binnenkant. Snijd het vruchtvlees in stukken. Was de prei en snijd deze in dikke ringen.

Stap 2 – cook & co

Verhit de olie in een soeppan en fruit de pompoen en prei 5 minuten. Voeg daarna de bouillon toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 20 minuten koken.

Stap 3 – spice it up

Snijd de knoflook en blaadjes van de salie in dunne reepjes.Verhit vervolgens een koekenpan zonder olie of boter. Bak de spekreepjes totdat ze lekker knapperig zijn en haal ze daarna uit de pan. Laat een deel van het bakvet in de pan zitten! Fruit hierin de salie en knoflook en voeg de spekjes opnieuw toe. Haal de pan van het vuur.

Stap 4 – mix it

Neem de soeppan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Serveer in een grote kom met een lepel ricotta en de kruidige spekjes als garnering in het midden van het bord.

Smakelijk!