Voor op tafel 27 juli 2017 Van boer naar bord: courgettesoep Inhoud: 3 courgettes in 3 kleuren (van de boer!) 1 koolrabi 2 aardappels 2 maggiblokjes 1 teentje knoflook Zelf toevoegen: peper en zout naar smaak...
Voor op tafel 27 juli 2017 Van boer naar bord: spaghetti met tuinbonen Gebaseerd op een traditioneel Italiaans pastagerecht Een traditioneel pastagerecht uit Italië met producten van Nederlandse bodem: spaghetti met tuinbonen voor de liefhebbers. Maak er genoeg...
Voor op tafel 27 juni 2017 Zelf aardbeienjam maken Uit eigen tuin, van de boer of groenteboer en zelfs in de supermarkt: aardbeien uit eigen land zijn weer volop beschikbaar. De Hollandse zomerkoninkjes zijn - hap,...
Voor op tafel 8 februari 2017 Pannenkoekenfeest Bak de perfecte pannenkoek! Wie houdt er niet van pannenkoeken? Bijna iedereen is er dol op! Als lekkere snack, bij een feestelijke verjaardagsontbijt of gewoon...
Voor op tafel 8 november 2016 5 x vergeten groenten De laatste appels zijn (bijna) geplukt en we moeten nog een paar maanden wachten voordat er weer fruit van Nederlandse bodem wordt geoogst. Op het...
Voor op tafel 18 oktober 2016 Vier de herfst met pompoensoep! De bomen kleuren rood, oranje en geel, de blaadjes beginnen langzaam te vallen: hoera, het is herfst! De redactie van Dichterbij de Boerderij geniet met volle...
Voor op tafel 13 september 2016 De appelpluk is gestart, bak een boerenappeltaart! RECEPT - Een heerlijke groene smoothie met peer, zelfgemaakte appelmoes of een heerlijke boerenappeltaart? Tijdens het Nederlandse appel- en perenseizoen komen de lekkerste, verse appels en...