Bezoek de culinaire streekmarkt in Yerseke op 5 juli, 16 augustus of 6 september

YERSEKE – Initiatiefnemer ‘Ko de Oesterman’ uit Yerseke zet een culinaire streekmarkt op in zijn eigen dorp. Hij doet dat meteen drie keer: op de woensdagen 5 juli, 16 augustus en 6 september. “Ik denk dat er behoefte aan is”, vertelt Ko Wagenaar aan de internetbode. “Het is hier druk in de zomer en op woensdag is er niet veel te doen in de omgeving.”

Ambachten
Op het Kerkplein, de Dreef, Paardenmarkt en in de Oude Torenstraat staan op 5 juli ruim veertig kramen, ook van lokale ondernemers. “Oude ambachten regelen, was moeilijker. Maar er komen onder meer een klompenmaker, mandenvlechter en kreeftenkorvenmaker. Op een terras op de Paardenmarkt kunnen mensen de waren opeten en kinderen kunnen zich bijvoorbeeld laten schminken. Zo wordt het een ideaal dagje uit voor het hele gezin.”

Kwaliteit
Om toeristen, maar ook de dorpsbewoners zelf, iets extra’s te bieden in het dorpshart, naast alle activiteiten bij de haven en oesterputten, vroeg Stichting Promotie Yerseke of Wagenaar een markt wilde opzetten. De andere twee markten vinden plaats op 16 augustus, aan de vooravond van de jaarlijkse Mosseldag in Yerseke op zaterdag 19 augustus, en op 6 september, als het oesterseizoen begint. Wagenaar hoopt op ‘gezellig drukke’ dagen, met tevreden bezoekers en ondernemers. “Er hoeven geen drommen mensen te zijn. We hebben ook liever iets minder kramen, zodat bezoekers alles goed kunnen bekijken. We gaan voor kwaliteit en een relaxte sfeer. Als het zo uitpakt als ik hoop, wordt de culinaire streekmarkt een terugkerende activiteit.”

Nieuwsbrief

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen op boerderijen bij jou in de buurt? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


Contact

Wil je contact opnemen met de initiatiefnemers van Dichterbij de Boerderij? Dat kan! Mail naar: redactie@dichterbijdeboerderij.nl

Privacyverklaring / Disclaimer / Cookies