Stevige bodem tijdens carnaval: stamppot met boerenkool, feta & noten

De wagens zijn gebouwd, de boerenbruidsparen zijn ‘getrouwd’ en de meeste boeren hebben hun carnavalskiel al weer uit de kast getrokken. Om carnaval goed door te komen, is een stevige maaltijd een must. Tijdens carnaval kookt de redactie van Dichterbij de Boerderij een lekkere stamppot met producten van de landwinkel! 

Stamppot met boe­ren­kool, ro­de ui, fe­ta en no­ten

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Doe in een pan water met eventueel zout, breng aan de kook en kook in 20 min. gaar. Voeg de laatste 10 min. de boerenkool toe.
  2. Maak ondertussen de uien schoon en snijd in parten. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de ui op laag vuur onder af en toe roeren 10 min. tot deze zacht is.
  3. Hak de hazelnoten grof. Giet de aardappelen en boerenkool af en vang een half kopje kookvocht op. Voeg de rest van de olie, de mosterd en beetje bij beetje wat kookvocht toe en stamp met een pureestamper tot een grove puree. Schep de ui erdoor en verkruimel de feta erover. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de hazelnoten.

Nieuwsbrief

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen op boerderijen bij jou in de buurt? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


Contact

Wil je contact opnemen met de initiatiefnemers van Dichterbij de Boerderij? Dat kan! Mail naar: redactie@dichterbijdeboerderij.nl

Privacyverklaring / Disclaimer / Cookies