Start de dag met een heerlijk ontbijt: kersencrumble
Als je aan zomerfruit denkt, dan denk je aan kersen! Er zijn weer allerlei soorten kersen verkrijgbaar van Nederlandse bodem: van geel tot dieprood. Zacht of stevig vruchtvlees. Met een zoete of zure smaak. Welk soort vind jij het lekkerst? Ontbijttip voor een zomerse dag: maak deze overheerlijke kersen crumble!
Ingrediënten voor 4 personen
- 350 gram kersen
- Snufje zout
- 75 gram bloem + 1 el extra
- 30 gram havermout
- 100 gram suiker + 1 el extra
- 60 gram boter
Bereiden
- Was de kersen en verwijder na het wassen de steeltjes en de pitten. Meng de kersen samen met 1 el suiker, 1 el bloem en een snufje zout in een ovenschaal.
- Verwarm de over voor op 180 graden en ga aan de slag voor de crumble. Meng de rest van de bloem, suiker en havermout in een kom en voeg – terwijl je het deeg aan het mengen bent – de boter in kleine klontjes toe. Totdat er een kruimelig deeg ontstaat.
- Verdeel jouw deeg over de kersen en bak het ongeveer 45 minuten in de oven tot er een prachtig goudkleurig korstje ontstaat.
- Serveer de kersen crumble met wat Griekse yoghurt of een bol vanille ijs!