Receptidee: gevaarlijk lekkere pompoen-cheesecake voor Halloween

Halloween komt eraan, het is herfstvakantie én het is volop pompoentijd. De ideale ingrediënten om je uit te leven met een pompoen-cheesecake. De taart is easypeasy om te maken en – met een klein beetje geduld – geniet je van een overheerlijke taart!

Ingrediënten

  • 1 kleine pompoen (500 gram vruchtvlees)
  • 500 gram roomkaas (Mon Chou)
  • 500 gram slagroom
  • 75 gram roomboter
  • 200 gram suiker
  • 150 gram speculaasjes
  • 1 vanillestokje
  • 2 tl speculaaskruiden + extra voor de versiering

Benodigdheden

  • Springvorm
  • Bakpapier
  • Papier om Halloween gezicht uit te knippen

Bereiden

  1. Snij de pompoen in stukken en verwijder de pitten en draden. Rooster de pompoen 45 minuten in de oven op 180 graden. Laat de pompoen afkoelen en verwijder de schil. Pureer het pompoenvlees tot een gladde puree.
  2. Nu is het tijd om het fundament van de taart te maken: de bodem!
  • Stop de speculaasjes in een diepvrieszakje en duw de lucht eruit.
  • Wikkel de zak in een theedoek en sla de koekjes – met bijvoorbeeld een deegroller – in kleine fijne kruimels.
  • Smelt de boter in een pannetje.
  • Bekleed ondertussen de springvorm met het bakpapier. Schud de koekkruimels in het pannetje met de gesmolten boter en meng het tot één geheel.
  • Giet het mengsel in de springvorm en druk het met een lepel goed op de bodem.
  • Zet de springvorm in de koelkast om de bodem op te laten stijven, terwijl je doorgaat met de pompoenvulling.
  1. Wanneer de pompoenpuree goed koud is, kan je aan de slag met de volgende stap. Klop de slagroom samen met de suiker in een kom en roer in een andere kom de roomkaas en het merg van het vanillestokje glad. Voeg de speculaaskruiden en de pompoenpuree nu door de roomkaas. Spatel vervolgens de slagroom luchtig door de pompoenroomkaas en giet het geheel in de springvorm. Zorg dat je de vulling egaal verdeelt over de bodem. Dek de taart af en laat de taart minimaal 8 uur opstijven in de koelkast. Als je de taart één dag maakt (en nog langer laten opstijven) is het nog beter.
  2. Teken een spannend Halloween-gezicht op een vel bakpapier en knip het gezichtje uit tot een ‘vorm’. Leg het op de taart en strooi de speculaaskruiden over het papier/de taart. Verwijder het papier en tadaaaa: jouw heerlijke pompoen-cheescake voor Halloween is klaar!