Voor op tafel

Quiche met groene asperges

We kunnen de koning der groenten weer eten: asperges! Een klassieke bereiding van asperges verveelt natuurlijk nooit, maar ook van een heerlijke romige aspergesoep kan je op en top genieten. Om de variatie erin te houden hebben we een lekker aspergerecept voor jullie. Net een beetje anders dan de standaardgerechten: een quiche met groene asperges. Lekker als lunch of als lichte avondmaaltijd.

Ingrediënten 

  • 5 vellen hartig taartdeeg uit de vriezer of een rol hartig taartdeeg uit de koeling
  • 350 gram dunne groene asperges
  • 5 eieren
  • 150 ml kookroom
  • Paar takjes tijm
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Quiche- of springvorm
  • Boter (om de quiche- of springvorm mee in te vetten)

Recept

  1. Verwarm de oven op 180 graden en haal het hartig taartdeeg uit de vriezer of koeling om op temperatuur te komen.
  2. Snijd de asperges in de lengte doormidden. Doe de kant met de kopjes eraan in een kom en besprenkel met wat olijfolie. De andere helft mag in kleine stukjes worden gehakt.
  3. Meng in een kom de eieren met de kookroom, peper, zout, tijm en kluts alles door elkaar. Brokkel vervolgens 125 gram geitenkaas in kleine stukjes en voeg die – samen met de kleine asperge blokjes – toe aan het eimengsel.
  4. Vet de quiche- of springvorm in en bekleed dit met het hartig taartdeeg. Prik met een vork een paar gaatjes in de bodem en stort daarna het ei-asperge-kaas-mengels in de quichevorm. Bak de quiche 40 minuten in de oven.
  5. De overige aspergetips verdeel je over een bakplaat. Wanneer de quiche 30 minuten in de oven heeft gestaan, bak je de aspergetips nog 10 minuten mee in de oven.
  6. Decoreer de quiche met de aspergetips. Voor een mooi plaatje verdeel je de asperges vanuit het midden in een waaiertje over de quiche. Plaats in het midden de laatste stukjes geitenkaas en wat blaadjes tijm.

Geniet van een heerlijke aspergequiche!

De lekkerste asperges koop je bij de boer: hier vind je een overzicht van adressen in de buurt.

verras me met nog meer

Inspiratie

Voor op tafel

Eitjes van de Brabantse boer: 8x automaten in de buurt

Lees verder
Voor de familie

3 x Lammetjesdagen 2024 - op kraambezoek in de stal

Lees verder
Voor op tafel
broccoli radijs bloemkool salade bijgerecht

Lekker bijgerecht: Broccoli-radijs salade

Lees verder