Paasrecept en kinderactiviteit: paaskoekjes maken!

Het paasweekend staat weer voor de deur: tijd voor een leuke paasactiviteit om helemaal in de paassferen te komen. Met de hele familie aan de paastafel zit er nog even niet in, daarom dit leuke paasrecept voor vrolijke paaskoekjes. Gegarandeerd fun tijdens het maken en vervolgens nóg leuker om de koekjes uit te delen. Ga langs de deuren van jouw buren, vrienden en familie met zelfgemaakte koekjes. Dat wordt pas een vrolijk Pasen!

Ingrediënten:

  • 500gr bloem
  • 250gr boter (op kamertemperatuur)
  • 220gr suiker
  • 2eieren
  • 1tl vanille extract
  • snufjezout
  • 200gr poedersuiker
  • Paassprinkles
  • Eventueel kleurstof voor kleurrijke paaskoekjes

Benodigdheden

  • Bakpapier
  • Uitstekers in paasvormpjes
  • Bakpapier
  • Deegroller
  • Mixer met deeghaken

Recept:

1. Start met het kloppen van de boter en suiker. Snij de boter in blokjes en voeg de suiker toe. Klop dit goed door tot het egaal en romig is geworden. Voeg nu het ei en de vanille toe en klop tot dit goed gemengd is. De bloem zeef je er nu bovenuit en klop dit vervolgens door tot een egaal deeg.

2. Neem een stuk bakpapier en leg het deeg hierop. Leg daarop een tweede stuk bakpapier en rol het deeg uit tussen de twee vellen bakpapier tot een dunne lap. Leg dit minimaal een uur in de koelkast.

3. Als het deeg goed gekoeld is zet je de oven op 180˚C. Haal je deeg uit de koelkast en leg het op een licht, met bloem bestoven oppervlak. Rol het nog wat dunner uit en zorg dat het mooi glad is. Gebruik nu de uitstekers om de koekjes uit te steken en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Ga door tot je al het deeg hebt opgemaakt. Van het deeg kan je veel koekjes maken (rond de 50 à 70 stuks, afhankelijk van de grootte van de stekers). Bak de koekjes 10 tot 12 minuten in verschillende rondes in de oven. Als de randjes goudbruin kleuren, zijn ze klaar. Laat de koekjes even afkoelen en verplaats ze daarna naar een rekje om volledig af te koelen: zo worden ze lekker knapperig en krokant.

4. Voor de icing meng je de poedersuiker met wat water tot je de gewenste dikte krijgt. Voor een kleurrijk paasfeest kan je nog je nog wat kleurstof aan de icing toevoegen. Met een lepeltje of een spuitzakje breng je de icing aan op de koekjes. Voor de finishing touch besprenkel je de koekjes met de mooiste paas sprinkels.

Laat de icing drogen en bewaar de koekjes in een luchtdichte trommel tot gebruik.

Voor dit recept zijn verse eieren van de boer een ideale tip. Klik hier voor een adres van een boerenwinkel bij jou in de buurt.

 

Bron: miljuschka