Loeren bij de boeren op zondag 11 juni!

Wilt u weten waar het topkwaliteit rundvlees bij de slager vandaan komt? Benieuwd naar het Paddock Paradise systeem? Wil jij een keer asperges steken? Op zondag 11 juni organiseert ZLTO-afdeling De Leye voor de vijfde keer ‘Loeren bij de Boeren’ . Dit is dé kans om op drie agrarische bedrijven in Cromvoirt en Helvoirt binnen te kijken. Iedereen is van harte welkom tussen 11.00 – 16.00 uur.

Deelnemende bedrijven zijn Vleesveebedrijf Familie Van Rooij Weivlees, Paardenhouderij Zorgstal Helvoirt en Aspergekwekerij Van der Sande. Deze boerenbedrijven uit Cromvoirt en Helvoirt zijn trots op hun mooie producten, diensten en gezonde dieren. Ze laten je daarnaast graag zien welke rol techniek speelt om dit voor elkaar te krijgen.

Gratis
De toegang tot de bedrijven is tijdens het evenement ‘Loeren bij de boeren’ geheel gratis. De bedrijven zijn goed bereikbaar met fiets en auto. Er is parkeergelegenheid bij de bedrijven. Er pendelen 2 huifkarren tussen de deelnemende bedrijven.

Deelnemende bedrijven
Weivlees, St Lambertusstraat 108 te Cromvoirt.
Toon en Dianne van Rooij leveren topkwaliteit rundvlees aan ruim 30 ambachtelijke (keur)slagers in de omgeving. Zij vertellen u graag waarom hun Weivlees zo bijzonder smaakt.
Kom meer te weten over het rundvlees van boer tot bord op de Weivlees boerderij en geniet bij de proeverij van een heerlijk stukje Weivlees.

Zorgstal Helvoirt, Nieuwkuikseweg 26 te Helvoirt.
Frank en Miriam van der Sande runnen een natuurlijke paardenhouderij geïnspireerd door het Paddock Paradise systeem, en een kleinschalig hondenpension. Daarnaast heeft het bedrijf jarenlange ervaring in het begeleiden/coachen van mensen met de hulp van paarden. Deze dag worden er diverse demonstraties gegeven

Aspergebedrijf, De Gijzel 43 te Helvoirt.
De andere tak van Frank en Miriam van der Sande bevindt zich op een andere plaats in Helvoirt. Zij telen namelijk ook asperges. Op het het land kunt u zien hoe de asperges groeien en gestoken worden en op deze locatie bij de Aspergewinkel kunt u het sorteren en verwerken van de asperges bekijken.

Kom & geniet
Tijdens deze dag is er op de erven van de deelnemende bedrijven van alles te beleven. Jong en oud kan genieten van een dagje bij de boer. Vergeet niet mee te doen aan de prijsvraag. Je maakt kans op leuke prijzen waaronder “Boer zijn voor één dag”.

Meer informatie op de facebookpagina: Loeren bij de Boeren De Leye

Nieuwsbrief

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen op boerderijen bij jou in de buurt? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


Contact

Wil je contact opnemen met de initiatiefnemers van Dichterbij de Boerderij? Dat kan! Mail naar: redactie@dichterbijdeboerderij.nl

Privacyverklaring / Disclaimer / Cookies