Loeren bij de boeren ‘De Leye’ op zondag 11 september

Kom jij kennismaken met de ondeugende pony Amigo? Wil jij zien hoe een melkrobot werkt? Benieuwd hoe een varkensstal eruitziet? Op zondag 11 september organiseert ZLTO-afdeling De Leye voor de vierde keer de open dag ‘Loeren bij de Boeren’. Dit is dé kans om bij drie agrarische ondernemers in Vught binnen te kijken. Iedereen is van harte welkom tussen 11.30 – 16.30 uur.

Deelnemende bedrijven zijn Stal de Blokhoeve, melveehouderij van Familie Simons en varkenshouderij De Kruishoeve. Deze boerenbedrijven uit Vught zijn trots op hun mooie producten en gezonde dieren. Ze laten je graag zien hoe zij dit voor elkaar krijgen en welke rol techniek en innovatie speelt om dit voor elkaar te krijgen.

Gratis toegang

De toegang tot de bedrijven is tijdens het evenement ‘Loeren bij de Boeren’ geheel gratis. De boerenbedrijven zijn goed bereikbaar met fiets en auto. Er is volop parkeergelegenheid bij het bedrijf van Familie Simons (melkveehouderij) en bij Stal de Blokhoeve, bij de varkenshouderij is geen parkeergelegenheid. Er pendelen 2 huifkarren tussen de deelnemende bedrijven.

Deelnemende bedrijven

  • Paardenhouderij: Stal de Blokhoeve, Helvoirtseweg 213 te Vught.

Cees, Corry en Monique vertellen je graag over de paarden.

  • Melkveehouderij: familie Simons, Sparrendaalseweg 6 te Vught.

Hier vertellen Coen, Jolanda en Rik alles over hun nieuwe stal en de melkrobot die 24 uur per dag de koeien melkt.

  • Varkenshouderij: De Kruishoeve, Kruishoeveweg 3 te Vught.

Dion en Hanneke houden varkens en willen graag laten zien hoe ze voor de varkens zorgen.

Kom & geniet

Tijdens de open dag is er op de erven van de deelnemende bedrijven van alles te beleven. Jong en oud kan genieten van een dagje bij de boer. Vergeet niet mee te doen aan de prijsvraag: je maakt kans op leuke prijzen waaronder ‘Boer zijn voor één dag’.

Meer informatie op de facebookpagina: Loeren bij de Boeren De Leye