Koop heerlijke streekproducten bij de boer voor een feestelijke paaslunch of brunch (incl. receptidee)

Het paasweekend komt er weer aan! Vier je het normaal met de hele familie of met je vrienden? Door de maatregelen rondom het coronavirus zit dat er dit jaar niet in, steek deze feestdagen voor één keer in een ander jasje. Beeldbellen, facetimen of whatsappen met beeld zijn goede oplossingen om toch samen te genieten van een lekkere paasbrunch. Een extra goede reden om de tafel feestelijk te dekken en de heerlijkste gerechten te serveren.

Brunchen tijdens Pasen? Met eieren natuurlijk!

Voor het ultieme paasgevoel zet je de brunchtafel vol met verschillende lekkernijen en kleed je de boel feestelijk aan. Haal eieren, fruit, groenten en vlees bij een boerderijwinkel bij jou in de buurt. Dek de tafel met een mooi tafelkleed, hang vrolijke paaseitjes in een bloesemtak en vouw de servetten in een leuke paashaas. Met een brunch kan je een mooie combinatie maken van ontbijt en lunchgerechtjes. Zorg voor verse croissants en harde broodjes.

Producten van de boer

Geen zin in overvolle supermarkten om jouw inkopen te doen? Veel boerderijen hebben een boerderijwinkel waar ze streek- en boerderijproducten verkopen. Met koekvormpjes kun je de boerenkaas- en vleeswaren in leuke paasvormpjes uitsteken. Het gerecht dat echt niet mag ontbreken op de paastafel zijn de wentelteefjes in een bakje met Hollands fruit. Maak er samen een vrolijk en zonnig paasweekend van!

Recept: Wentelteefjes in een bakje met Hollands fruit

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 tot 8 sneetjes oud brood (afhankelijk hoe groot je ovenschaaltjes zijn)
  • 4 eieren
  • 200 ml melk
  • 1 el suiker
  • 1 tl van een smaakmaker: denk aan kaneel, cacao, vanille of citroenrasp
  • 4 eetlepels fruit (appel, peer, aardbeien, blauwe bessen)
  • Poedersuiker

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 10 minuten / Oventijd: 20 – 25 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet 4 kleine ovenschaaltjes licht in.
  2. Scheur het brood in stukken en vul ieder bakje tot driekwart. Een beetje aandrukken (lees: proppen) is hier handig bij.
  3. Klop de eieren los met de melk, suiker en smaakmaker naar keuze in een maatbeker. Verdeel daarna gelijkmatig over de schaaltjes, tot net onder de rand. In dit recept is er gebruik gemaakt van vrij kleine schaaltjes. Als jouw schaaltjes veel groter zijn moet je wellicht nog wat bijmaken.
  4. Schuif de schaaltjes in de oven en bak ze in 20 tot 25 minuten gaar en goudbruin. Je ziet het gauw genoeg, want ze gaan mooi ‘rijzen’ in de oven. Tip: zet de schaaltjes op bakpapier, want ze kunnen gaan lekken.
  5. Zet de schaaltjes op een bordje, garneer met fruit en poedersuiker en serveer nog warm.

Feestelijke gerechten voor de paasbrunch

Met gerechten zoals hartige paasbroodjes, zoete scrambled eggs, croissantpudding en granola cups met mascarpone en rood fruit maak je er een nóg feestelijker geheel van. Op de website Francesca Kookt vind je overheerlijke gerechten!

Bron: Francesca Kookt

 

Nieuwsbrief

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen op boerderijen bij jou in de buurt? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


Contact

Wil je contact opnemen met de initiatiefnemers van Dichterbij de Boerderij? Dat kan! Mail naar: redactie@dichterbijdeboerderij.nl

Privacyverklaring / Disclaimer / Cookies