Kom naar de sapdagen!

[LEKKER SAPPIG] Fruit over? Squeeze it, blend it, mix it & drink it! Laat het fruit uit jouw eigen fruitgaard of tuin niet onnodig rotten, maar geniet van een heerlijk sappig product van eigen bodem. Voorkom verspilling.

Stichting de Brabantse Boerderij heeft de afgelopen jaren een impuls gegeven aan de organisatie van de sap-persdagen. Op deze dagen kunnen particulieren hun overschot aan (hoogstam)fruit omzetten in vruchtensap, dat voor een langere periode bewaard kan blijven. ‘Sappig’ bevat 100% vruchtensap, geproduceerd van zeven kilo versgeperst fruit, dat ongefilterd het pak in gaat. Dat verklaart de karakteristieke troebele ‘kleur’. Dankzij pasteurisatie blijft ‘Sappig’ puur en (h)eerlijk lang lekker. Een pak sap blijft ongeopend twee jaar goed en na aanbreken twee maanden (mits liggend bewaard).

Sapdagen

Heb je interesse om dit jaar sap van je eigen fruit te laten maken? Kom dan naar de sapdagen!

Zaterdag 24 en zondag 25 september in Oirschot (’t Zand): meld je aan via sapdagoirschot@gmail.com
Zondag 2 oktober in Boxtel (oude fruitboomgaard centrum): meld je aan via sapdagboxtel@gmail.com
Zondag 9 oktober in Schijndel (Schaapskooi): meld je aan via sapdagschijndel@gmail.com
Zaterdag 15 oktober in Eindhoven (Philips Fruittuin – plukken én persen)*
*Bij Philips Fruittuin is het niet nodig om eigen fruit mee te nemen en het is niet nodig om je vooraf aan te melden.

Bron: ZLTO BEST

Nieuwsbrief

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen op boerderijen bij jou in de buurt? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


Contact

Wil je contact opnemen met de initiatiefnemers van Dichterbij de Boerderij? Dat kan! Mail naar: redactie@dichterbijdeboerderij.nl

Privacyverklaring / Disclaimer / Cookies