Open dag De Ruige Velden

LEPELSTRAAT – Heb je zin in een leuk uitstapje op zondag 11 september in Lepelstraat?  Wil je eens weten hoe een zorgboerderij werkt en wat de mensen daar doen? Zorgboerderij de Ruige Velden verwelkomt iedereen – jong & oud – op zondag 11 september. 

Dit is het oorspronkelijke bericht:
Zorgboerderij de Ruige Velden bestaat al 15 jaar en dit is een feestje waard. Zarah’s Hoeve, centrum voor Mens en Paard, is onlangs verhuisd naar de Ruigevelden en bestaat trouwens volgend 10 jaar. Ze zitten op hetzelfde terrein, maar werken ieder op hun eigen manier aan goede zorg voor verschillende doelgroepen. De Ruige Velden vooral voor volwassenen met een verstandelijke beperking en Zarah’s Hoeve voor kinderen/jongeren/ volwassenen met een gewone intelligentie, maar met psychische problemen (autisme, ADHD, burn-out, depressies, angsten). Ook jongeren die niet meer school kunnen vanwege angst/depressie kunnen hier terecht.

Op zondag 11 september houden ze een gezamenlijke open dag om een ieder te laten zien hoe het allemaal geworden is. Ze maken er een feestelijke dag van met allerlei grotere en kleine activiteiten. Er is een ezelhoefsmid aanwezig en een dierenarts die gespecialiseerd is in de zorg voor varkens. Zij kunnen vertellen over goede zorg van en voor deze dieren. Miek & Zo (organisatie kinderfeestjes) zijn ook gevestigd op de boerderij en zorgen voor een kinderspeurtocht over de boerderij met een leuke prijs aan het eind. Men kan knuffelen met grote varkens en er is een rondleiding bij het kijkraam van de biggetjes. Ook zorgen ze voor een lekker hapje. Er zijn uiteraard verschillende informatiestandjes waar men kan kennismaken met de werkwijze van de zorgboerderijen en met medewerkers kan spreken.

Wanneer? Men is van harte welkom op zondag 11 september tussen 10.00-17.00u. op

Waar? Ruigevelden 19 in Lepelstraat.

Meer informatie? Marijke 06-10186047 (zorgboerderij de Ruige Velden) of Bep 06-14412919 (Zarah’s Hoeve)

Bron: Bergen op Zoomse internetbode