Kleurrijke winterse salade

Lekker en gezond eten draagt bij aan een goed en energiek gevoel. Ook tijdens die winterse dagen geeft een smaakvolle salade weer kleur aan onze dag. Misschien past het ook mooi bij je goede voornemens van dit jaar? Gezond én lekker komt samen in deze heerlijke salade!


Ingrediënten (maaltijdsalade voor 2 personen)

  • Gekookte Bieten 125 gr
  • Zoete aardappel 100 gram
  • Pastinaak 100 gram
  • 1 peer
  • Handje vol gemengde noten
  • 2 tl honing
  • 5 el olijfolie
  • 2 el balsamico azijn
  • Verse tijm en oregano naar smaak
  • 50 gram feta
  • 100 gram gemengde sla


Bereiden

  1. Schil de zoete aardappel en pastinaak. Snijd de gekookte bieten, pastinaak en zoete aardappel in partjes en doe ze in een ovenschaal of leg ze op de bakplaat. Besprenkel de groenten met 2 el olijfolie, 1 el balsamico, wat verse tijm en peper en zout. Rooster de groenten 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
  2. Schil de peer en snijd in blokjes. Bak de peer in een klontje boter in de pan en voeg na een paar minuten 1 tl honing om het geheel nog net een beetje zoeter te maken.
  3. Verdeel de gemengde salade over een mooi groot bord. Hak de gemengde noten grof en verdeel over de sla.
  4. Meng voor de dressing 1 el balsamico azijn, 3 el olijfolie en 1 tl honing tot één geheel. Verdeel de warme groenten, gebakken peer, de dressing en de feta over de salade. Voeg als finishing touch de verse tijm en oregano erover. Geniet van deze kleurrijke salade!