HET IS FEEST IN DE KAS

40E EDITIE KOM IN DE KAS OP 2 APRIL 2017

 Het eerste weekend van april 2017 is het feest in de Nederlandse kassen. In dit weekend wordt Kom in de Kas voor de 40e keer georganiseerd. In Boekel openen vier bedrijven op zondag 2 april hun deuren om de mensen te laten zien waar ze trots op zijn: mooie, verse, gezonde en veilige natuurproducten.

Kom in de Kas  is het jaarlijkse publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouwsector. Iedereen mag komen kijken hoe alles groeit en bloeit achter het glas van de kas. Met alle technologie en innovaties en de prachtige gewassen is het altijd een feest om in de kassen te werken. Vanwege het jubileum wordt deze editie extra feestelijk.

Iedereen is welkom in Boekel bij een komkommer-, champignon-, aardbeienbedrijf en bij een vaste plantenkweker in Venhorst. De bedrijven zijn allemaal de moeite waard om te bezoeken en liggen relatief dicht bij elkaar, er is een autoroute én korte fietsroute langs de bedrijven uitgezet Op elk bedrijf zijn tal van activiteiten. De uitleg is eenvoudig zodat het hele gezin een leuk en leerzaam dagje uit zal beleven. Natuurlijk valt er ook iets te proeven van de lekkere producten die worden gekweekt en staat er een ijskar met overheerlijk boerderij-ijs.

De openingstijden zijn van 11.00 tot 16.00 uur op zondag 2 april. Parkeren kan bij de bedrijven, volg de aangegeven route naar de daarvoor bestemde parkeerplaatsen. Bezoekers met een invalide parkeerkaart kunnen tot aan de bedrijven rijden. Kom in de Kas is gratis toegankelijk en wordt mede mogelijk gemaakt door GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Bayer CropScience, Interpolis, Rabobank. Kijk hier voor meer informatie!

Keukenbazen

De aftrap van het project Keukenbazen 2017 is ook tijdens Kom in de Kas. Keukenbazen is de leukste en spannendste kookwedstrijd voor kinderen van 10 tot 12 jaar. De finale zal pas in oktober plaatsvinden. Dan worden de kinderen uitgedaagd een lekker en gezond hoofdgerecht te maken met producten uit de eigen buurt. Van april tot en met september kunnen kinderen meedoen met “ Keukenbazen on Stage” dit is een hele serie mini-workshops. Na een aankondiging in het weekblad kunnen leerlingen van groep 6 en 7 zich inschrijven voor een workshop bij: de bakker en de slager maar ook bij de boerderijwinkel, de koeienboer, champignonkweker, de glastuinder en de varkenshouder. Hier mogen ze aankloppen voor producten én voor een goede uitleg. Want hoe groeit de tomaat? Hoe pluk je champignons? Wanneer zijn de kersen rijp, hoe bewaar ik een komkommer, hoe melk ik een koe? Wat eet een varken? Na de uitleg krijgen de kinderen een eenvoudig recept mee naar huis of gaan ook nog samen met de boer(in) of tuinder een lekker gerechtje maken.

Geheimen achter het glas

Behalve rondleidingen op de bedrijven en ontdekken hoe alles groeit en bloeit, worden er ook andere interessante activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen zich uitleven in een speciale kinderhoek met kleurplaten, springen op het springkussen en knutselen. Kinderen kunnen meedoen aan een speurtocht naar de foodsuppliers van Keukenbazen waarmee  tevens de beleving in de kas wordt vergroot.

 

 

Nieuwsbrief

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen op boerderijen bij jou in de buurt? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


Contact

Wil je contact opnemen met de initiatiefnemers van Dichterbij de Boerderij? Dat kan! Mail naar: redactie@dichterbijdeboerderij.nl

Privacyverklaring / Disclaimer / Cookies