Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Open dag Siebe’s Kaas & Hanenberg champignons

april 14 @ 11:00 - 17:00

Zondag 14 april organiseert de ZLTO (Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie) Veghel een open dag in samenwerking met twee agrarische bedrijven in Erp, van 11 tot 17.00 uur.

De familie Hanenberg runt al 23 jaar met veel passie hun champignonbedrijf aan de Morschehoef 19A en willen graag laten zien, hoe hun champignons groeien en wat daar allemaal bij komt kijken, voordat zij een mooi product kunnen afleveren aan de consument.

Momenteel is er ook een primeur nml. de productie van champignons die een extra vitamine D behandeling ondergaan.

Natuurlijk valt er ook wat te proeven.

Op datzelfde tijdstip ben je ook welkom op het melkveebedrijf annex kaasmakerij bij de familie van de Crommert op Kraanmeer 15.

En kom op tijd , want om exact 11 uur mogen de koeien weer voor de eerste keer naar buiten!

Er worden rondleidingen gegeven op de koeienstal en ook in Siebe´s kaasmakerij waar sinds een half jaar echte, ambachtelijke, rauwmelkse boerenkaas wordt gemaakt.

Het hele proces van melk tot kaas wordt uit de doeken gedaan. Natuurlijk mag er ook geproefd worden van al dat lekkers en is de kaaswinkel uiteraard open.

Om van het ene naar het andere bedrijf te lopen of te fietsen zijn twee routes beschikbaar, die op de bedrijven liggen.

We zijn dit keer niet afhankelijk van de weersomstandigheden en uiteraard is er ook voor de kinderen van alles te beleven.

Zeker de moeite waard om een kijkje te komen nemen op zondag 14 april tussen 11 en 17.00 uur.

Iedereen is van harte welkom!

Gegevens

Datum:
april 14
Tijd:
11:00 - 17:00

Nieuwsbrief

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen op boerderijen bij jou in de buurt? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


Contact

Wil je contact opnemen met de initiatiefnemers van Dichterbij de Boerderij? Dat kan! Mail naar: redactie@dichterbijdeboerderij.nl

Privacyverklaring / Disclaimer / Cookies