Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Koningin Máxima opent nieuwe theater de Blauwe Kei

9 september 2018 - 10 september 2018

Op zondag 9 en maandag 10 september is het feest op de Veghelse Noordkade. Niet alleen wordt dan uitgebreid stilgestaan bij het feit dat het 100 jaar geleden is dat het complex, nu industrieel erfgoed, officieel in gebruik is genomen. Maar ook het nieuwe Theater De Blauwe Kei, dat begin 2018 is opgeleverd, zal feestelijk worden geopend. Hiervoor zal Hare Majesteit Koningin Máxima de officiële openingshandeling verrichten. Op zondag zijn er tal van activiteiten en feestelijkheden voor jong en oud waarbij kunst en cultuur centraal staan. Op maandag vindt de officiële opening van het theater plaats en is er een businessevent voor genodigden waarin coöperatie en de rol van de Brabantse familiebedrijven binnen de regionale voedingsindustrie aan bod komen.

De officiële opening van Theater de Blauwe Kei vormt het sluitstuk van de tweede fase van de bouw van een uniek cultuurcluster in de voormalige mengvoederfabriek, waarin de Cultuurfabriek is gevestigd. Het is een unieke coöperatievorm in het Nederlandse cultuurlandschap. Theater De Blauwe Kei was ruim 50 jaar gevestigd aan het Stadhuisplein in Veghel. Op basis van een programma van wensen en in nauw overleg met betrokken partijen; cultuurcluster, gemeente, commerciële partijen en bouwer is binnen een jaar en het strakke budget van circa 8,5 miljoen euro een zeer aantrekkelijk theater gerealiseerd, met karakteristieke zalen, geavanceerde theatertechniek (LCD-theaterbelichting) en flexibele bespelingsmogelijkheden. Een theater bovendien dat, vanwege de ligging en inbedding binnen het totale complex, zeer toegankelijk is voor een breed publiek.

Gegevens

Begin:
9 september 2018
Einde:
10 september 2018

Nieuwsbrief

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen op boerderijen bij jou in de buurt? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


Contact

Wil je contact opnemen met de initiatiefnemers van Dichterbij de Boerderij? Dat kan! Mail naar: redactie@dichterbijdeboerderij.nl

Privacyverklaring / Disclaimer / Cookies