De 4 leukste boerderijterrassen van Zuid-Nederland

Ben jij al weleens koffie gaan drinken bij de boer op het terras? Dat is een leuk alternatief op het bomvolle terrasje in de stad! Bovendien zijn ze er in alle soorten en maten: een groot terras met prachtig uitzicht op de polder, een kindvriendelijke variant met speeltuin en dieren of aan de rand van een weiland. Boeren in heel Nederland zorgen dat je niets te kort komt met lekkers direct van het land of uit de boerenkeuken. Dus heb je tijdens het fietstochtje over het platteland behoefte aan een ijsje of kop koffie?

Boerderijterras Jacobushof (Boxtel)

Jcobushof was vroeger een oude rundveestal die nu omgetoverd is tot een sfeervol café met een groot terras. Vanuit het café kijk je uit op de koeienstal en de opkamer waar woonsfeerartikelen worden aangeboden. Zittend op het terras heb je een prachtig uitzicht op het groen natuurgebied.

Adres: Middendreef 2, 5281 ST Boxtel
http://www.jacobushof.com


Fietscafé Krakenburg (Nuenen)

Boerderij Kranenburg ligt in een groene en landelijke omgeving. In het verleden bestond de omgeving uit een dassenburcht en werd toen “De Krakenburght” genoemd. Door de rondlopende dassen hoorde de mensen in het bos allerlei takken ritselen en kraken. Zo is de naam ontstaan. Het fietscafé is van april t/m september is geopend en ben je van harte welkom voor een kop koffie, een drankje of een lekker hapje van de kleine kaart.

Adres: Olen 50, 5674 PJ Nuenen
https://krakenburg.nl

Boerderijterras De Schelft (Middelbeers)

Boerderijterras “De Schelft” in Middelbeers vind je net buiten de bebouwde kom. In de mooie omgeving kan je heerlijk tot rust komen op het terras of binnen in de authentiek gerestaureerde koeienstal. In de zomermaanden heb je vanaf het terras een prachtig uitzicht over de landerijen.

Adres: Kattenbergseweg 1, 5091 TE Middelbeers
https://www.boerderijterrasdeschelft.nl


Boerderijterras Toontje Schoen (Chaam)

De monumentale boerderij van Toontje Schoen is gelegen aan de pittoreske Ginderdoorstraat aan de rand van het dorp Chaam, vlakbij de Strijbeekse heide. In 2012 is de boerderij volledig gerenoveerd. Het oude stalgedeelte is omgebouwd tot café en bierbrouwerij. Op het terras kan je genieten van een drankje en hapjes terwijl de kinderen in de naastgelegen speeltuin kunnen spelen. In de zomermaanden kan je genieten van het ambachtelijk gemaakt ijs of een biertje uit huisbrouwerij.

Adres: Ginderdoorstraat 4, 4861 CC Chaam
http://www.bijtoontjeschoen.nl/index.phpde

Nieuwsbrief

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen op boerderijen bij jou in de buurt? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


Contact

Wil je contact opnemen met de initiatiefnemers van Dichterbij de Boerderij? Dat kan! Mail naar: redactie@dichterbijdeboerderij.nl

Privacyverklaring / Disclaimer / Cookies