Voor op tafel

7 x wintergroenten

Heerlijk en eerlijk: groenten van de boer in Zeeland, Brabant of ergens anders in Nederland.  Ook als het kouder wordt, is het mogelijk om groenten uit het seizoen te kiezen. 

1. Boerenkool
Boerenkool is een makkelijk bladgewas dat op alle grondsoorten geteeld kan worden en in Nederland een typische wintergroente is. Er is een herfst- en een winterteelt. Hoewel boerenkool het hele jaar rond geoogst kan worden, gedijt hij het best in kouder weer en zelfs bij sneeuw.

2. Winterpenen
Winterpeen heeft een zoete smaak. Heerlijk door een Nederlandse stamppot. Ook geschikt om te koken, te roerbakken of rauw door een salade.

3. Spruitjes
Net als boerenkool zijn spruitjes ook lid van de familie van de voedzame kruisbloemige groenten. Ze kunnen tegen vrieskou, en zijn daarom goed te gebruiken in winterse maaltijden. Hoewel ze klein zijn bevatten spruitjes enorm veel voedingsstoffen.

4. Winterpostelein
De plant is tegen vorst bestand en daardoor in het vroege voorjaar een belangrijke bron van vitamine C en mineralen als calcium, magnesium, en ijzer.

5. Pastinaak
De pastinaak, die lijkt op een wortel, is een wortelgewas met een heel scala aan unieke gezondheidsvoordelen. Net als wortels worden pastinaken zoeter als het kouder wordt, waardoor ze heerlijk zijn bij een wintermaaltijd.

6. Zuurkool
Bevat vitamine B6, vitamine C en calcium.

7. Knolselderij
Knolselderij bevat relatief veel vitamine B6, foliumzuur, ijzer en kalium.

verras me met nog meer

Inspiratie

Voor de familie

Win 2x2 tickets voor Animal Event 2024

Lees verder
Voor op tafel
bieten biet rode biet gezonde groente

5 seizoensgroenten van april: lente op je bord!

Lees verder
Voor op tafel

10x verse asperges uit Midden- en Oost-Brabant

Lees verder